HLF72.dk

Hurtigløberforeningen af 1972

Tøj


Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/hlf72.dk/public_html/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

Som hovedregel gælder, at jo mere rutineret man er, jo mindre tøj har man på! Det hænger selvføgelig også noget sammen med konditionen, men en god teknik kan sætte løberen i stand til at få fart på og dermed få sved på panden.

Ellers er princippet: “lag-på-lag”. Det gælder også børnene som ofte er ofre for forældres bekymring for om de nu kan holde sig varme. De ender ikke sjældent op med at koge over, hvis ikke de kan tage et lag af undervejs.

Såvel nybegyndere som erfarne skøjteløbere har glæde af kropsnært tøj og en vis grad af vindbeskyttelse.

Inderst mod kroppen anbefales svedtransporterende termoundertøj – gerne med vindbeskyttelse i fronten.

Derover kan anbefales hel-dragter (med lodden vrang): de “skiller” ikke bagpå når man bøjer sig forover. Der findes også tights med seler – de kan lidt af det samme og er en lille tand lettere at krænge af sig, hvis man skal på toilettet.

Man kan eventuelt supplere med overtræksbukser (evt. med lynlås hele vejen op langs siden – så kan man tage dem af uden at skulle have skøjterne af først).

Det kan også anbefales at løbe med en jakke, der ikke er for rigelig.

De tynde heltdragter med hætte er kun til konkurrencebrug.
Hvis man løber i låne-skøjter eller ikke kan få sig selv til at løbe med bare tæer i sine egne skøjter, er det en god idé at bære sokker som sidder tæt til foden – dermed mindskes risikoen for vabler og gnavesår.

Overtræk til skøjterne kompenserer vældig fint for de manglende sokker.

t_Neopreen

Huer og vanter anvendes efter behov – HLF72 har et mindre antal huer og vanter som er til låns, skulle man have glemt sine egne.

HLF72 har indkøbt et mindre antal konkurrencedragter i foreningens farver (blå, rød og hvid). De er til udlån og beregnet på de, som repræsenterer foreningen i konkurrencer. Dragterne leveres efter lån (renvaskede) tilbage hurtigst muligt.

HLF72 har fra skøjteklubben i Groningen, Holland flere gange med tak modtaget brugt skøjtetøj i god stand. Det sælges ved særarrangementer for små beløb som ubeskåret går til foreningens arbejde (se under “billigt klubtøj”).

HLF72 har også tidligere købt tights og trøjer i foreningens farver, men der er ikke aktuelt noget på lager (dec. 2009) (henvendelse til bestyrelse@hlf72.dk).

© 2009 HLF72.dk. All Rights Reserved.

This blog is powered by Wordpress and Magatheme by Bryan Helmig.