Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/hlf72.dk/public_html/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306
Ulykkesforsikring:
Færdsel på isen foregår på eget ansvar. Hurtigløb på skøjter er ikke beskrevet som en særlig farlig sport i forsikringsverden, men vi anbefaler, at man læser sin ulykkesforsikringspolice igennem og sikrer sig, at man er dækket ind ved skader opstået i forbindelse med udøvelse af skøjteløb.
Afskærmning:
Banen på Genforeningspladsen er drevet af Københavns Kommune og sikkerhed på og omkring banen sorterer derfor under denne. HLF72 har dog gennem flere år påpeget risikoen ved skøjteløb på en bane uden afskærmning. Københavns kommune har investeret i et nyt baneanlæg som åbner i december 2017. Nu findes der sikkerheds puder i svingene!
På mørke vinteraftener er det vanskeligt at overskue uregelmæssigheder i isen og risikoen for fald er derfor større. Beboere omkring Genforeningspladsen har anført, at lyset fra de høje lamper langs banen kan skinne uhensigtsmææsigt ind ad stuevinduerne. HLF72 arbejder dog fortsat på en højere grad af belysning på banen til tilfredshed for beboere såvel som brugere af banen. Det ser ud til at den nye belysning virker efter hensigten.
Opdeling:
HLF72 har udarbejdet tavler som hænger langs banen: man opfordrer alle brugere til at respektere reglen om, at de hurtigste til enhver tid løber inderst og de langsomste yderst. Det kniber dog at få “opdraget” ikke så skøjtevante og det er derfor HLF72s medlemmer, som må udvise hensyn og forsigtighed ved løb – specielt udenfor træningstiderne.
HLF72 opdeler i træningstiden banen med kegler således, at hurtigløb kun løbes på inderbanen. Dermed mindskes risikoen for sammenstød med øvrige brugere af banen. Det gælder stadigt, at de hurtigste løber inderst og man overhaler altså venstre-om: man kan evt. advare med et råb (“BAGFRA!”) således at løberen foran kan nå at trække ud til siden.
Hvilken slags skader?
Kvaliteten af isen på Genforeningspladsen er svingende. Desværre er der ikke sjældent uregelmæssigheder som “fanger” skøjtens klinge og rive løberen ned i et fald. Det giver nogle knubs som kan være ubehagelige nok, men som oftest fortager sig hurtigt.
De alvorligste skader er hovedskader. Igen og igen er beskrevet, hvorledes en hård tur i isen kan give hjernerystelse og for den sags skyld det, der er værre. HLF72 anbefaler derfor brug af hjelm til alle og det er vedtaget, at alle medlemmer under 18 skal anvende hjelm på isen. Selvom det kan være fristende at anvende aerodynamiske enkeltstarts-cykelhjelme, er disse ikke tilladte på isen: man risikerer skader på andre og falder man tilstrækkeligt uheldigt, kan man ende med at spidsen hakkes i isen mens man stranguleres i hage-remmen. Almindelige cykelhjelme er velegnede.
HLF72 råder over en halv snes hjelme i “skater” facon – disse står til rådighed for de, som ikke har egen hjelm.
Belastningsskader er sjældne. Skøjteløb belaster sjældent motionsløberens led eller ligamenter og er derfor en sport for alle alderklasser.
Førstehjælp:
Der findes en førstehjælps kasse i omklædningsrummet.
Fald med slag mod hovedet skal tages alvorligt: man skal sørge for, at vedkommende undersøges på skadestuen til udelukkelse af hjernerystelse.
Til brug for mindre snitsår findes der plastre i omklædningsrummet.
De, som for alvor går till den under træning vil vide, at der kan opstå vabler og gnavesår på fødderne. Generne afhjælpes bedst med “Compeed”-plaster som kan købes på apotek, i Matas og i visse sportsforretninger. De kan være gode at have i tasken for alle tilfælde..
Tyveri:
HLF72 har tegnet forsikring mod indbrud og tyveri af foreningens løsøre. Der er ikke forsikret mod tyveri fra garderobeskabene, som altså anvendes på eget ansvar. HLF72 opfordrer til, at man aflåser skabet med hængelås under træning. Garderobeskabet skal i øvrigt efterlades åbent til brug for andre efter endt træning.
Børneattester:
HLF72 har vedtaget, at der til enhver tid skal foreligge en blank børneattest på samtlige medlemmer af bestyrelsen (såvel som på menige medlemmer af ungdomsudvalget) (politiet har udstedt attest på, at personerne ikke figurerer i kriminalregistreret vedr. misbrug af børn). Attesterne opbevares af et dertil udpeget bestyrelsesmedlem. Udtræder et medlem af bestyrelsen, makuleres vedkommendes attest.
Seneste kommentarer