HLF72.dk

Hurtigløberforeningen af 1972

Viking-race d. 26. + 27. februar 2010, Thialf, Heerenveen

Kategorier: Ungdom


Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/hlf72.dk/public_html/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

close upIgen i år var Danmark repræsentere ved Viking-race i Heerenveen. Løbet bliver betragted som det uoficielle EM for juniorer. Som altid var det super professionelt sat op af klubben “STC Rutten” som gjorde det for 22. gang, stor tak til dem! Vores 2 løbere Stefan Due Schmidt og Nicoline Roelofs Christensen steg fulde af forventninger i Henk’s gamle Carina. Først skulle der køres til Odense, hvor de skulle medvirke i  Sportsnyhederne lige omkring Cat’s 5000 m løb i Vancouver. Studiet var godt gemt i Odense, men de nåede det og uden briefing gik de direkte på! Godt gjort, alle var vist tilfredse! Thomas kom med om bord og turen gik videre til Holland. Chaufførene var dog lidt trætte efter al det natterave- kommentar det var bleven til i ugen op til turen, så de skiftede rattet nogle gange og til sidst måtte der holdes en sove pause. I byen Groningen fandt vi et sted med kaffe og en bager. Vi ankom til Thialf kl. 11.00 og var lidt tidlig på den, men der var offentlig is og skøjterne blev hevet frem og Henk fik sin isdåb på super hurtig Thialf-is. Det var fantastisk!dk ryg

Vi spiste nogle pomfritter (de voksne, løberne fik spagetti) og besluttede at køre til hotellet for at aflevere kufferter. Der var træning kl. 17.45 til 18.45 og der var alle 200 deltagere på isen! Utrolig at der ikke skete uheld. Bagefter blev børnene hentet af deres værtsfamilie og de voksne tog til hotellet og gik vist tidlig i seng. Næste dag skulle Stefan i ilden som den første, heldigvis først efter kl. 12 så vi kunne sove længe. Han havde inderbane, det var vist første gang og gjorde at han havde fidus til den sidste ydre med fuldfart. Hans tid blev 41.80 som var PB (fra 43.16) og som gør ham til den 2. hurtigste Dansker nogensinde, tillykke. Så blev det Nicoline’s tur og hun kørte 46.72 som også var PB (fra 47.89) og som gør hende til 3. hurtigste Danske kvinde, tillykke. Isen var hurtig og vejret dårligt, som gør at tiderne bliver gode (lavt lufttryk giver mindre modstand), så nu skulle der køres 1000 m. Stefan klarede det i 1.21.88 (gav en 12. plads ud af 24) Nicoline brugte 1.34.88 (gav en 20. plads ud af 24), begge løb PB igen. Så blev vi inviteret på kaffe af fam. Hazelhoff og vi slabbede rigtig godt af. Børnene tog til deres værds familie og de voksne gjorde sig klar til middag. Under middagen kunne man se ned på isen og der var træning for de modne herrer. Henk ærgrede sig meget over at han havde efterladt skøjterne på hotellet, så han ikke kunne liste sig ned for at være med. 2 klar

Næste dag kunne vi sove længe igen, nu skulle vi køre 500m. igen. Stefan fik denne gang en ydre bane og klarede turen i 41.84, første race uden PB (4 hundrede dele langsommere end dagen før), Nicoline klarede 46.30 som var PB igen, selvom der var en ordentlig svipser på første langside. Bagefter var det 1500 m. som gjalt.  sefan start

Stefan kørte en god race, lidt langsomt i starten men med en god afslutning, tiden blev 2.04.62 som var PB og rakte til en 8. plads. Nicoline kørte også PB med 2.28.17. Stefan endte som nummer 13 ud af 24 og Nicoline blev nummer 19 ud af 24. Super godt resultat syntes allesammen. Bagefter var der kroketten hos familien Hazelhoff og om aftenen var der den traditionelle Viking-race fest med mad og disco. Næste dag kørte Carinaen hjem igen i øsende regnvejr. Vi siger tusind tak til alt og alle som gjorde denne tur til en stor succes. Næste år håber vi på en fordobling af deltagere!

Links:  Nicoline: http://www.speedskatingnews.info/?page_id=814&skater=24493.  Stefan: http://www.speedskatingnews.info/?page_id=814&skater=49469  Viking race:    http://www.stcrutten.nl/vikingrace/  Video film: http://www.roelofs-coaching.nl/video/viking-race-27-2-2010 .

Kategorier: Ungdom

Leave a Reply

© 2009 HLF72.dk. All Rights Reserved.

This blog is powered by Wordpress and Magatheme by Bryan Helmig.